ßßß Cookit - przepis na Brioszka czekoladowa z automatu

Brioszka czekoladowa z automatu

nazwa

Wykonanie

Kolejny wspaniały przepis do wykonania w automacie do chleba. Pyszne delikatne drożdżowe ciasto z kawałkami czekolady :).
Składniki :
60 ml mleka
3 jajka
140 g roztopionego masła
1 i 1/2 łyżeczki soli
50 g cukru
430 g mąki pszennej
1 łyżka suszonych drożdży
110 g kropelek czekoladowych do zapiekania lub drobno pokrojonej czekolady
Opis wykonania:
Do formy wlewamy mleko, ciepłe masło, roztrzepane jajka, sól. Następnie dodajemy mąkę, cukier i drożdże.
Wybieramy program czasowy 3.12 h u mnie to program 8 waga ciasta 750 g i jasna skórka. Włączamy urządzenie po sygnale dźwiękowym (po około 20 minutach zarabiania )dodajemy czekoladę.
Dla osób bez maszynki wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy ręcznie, pod koniec dodajemy czekoladę i ponownie krótko wyrabiamy, odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut. Ciasto przekładamy do keksówki i ponownie odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut. Pieczemy w 180 C około 40 minut - do suchego patyczka.
Justyna L.
Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.
Podobne Przepisy
Źródło:http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/2014/08/brioszka-czekoladowa-z-automatu.html