Wykonanie
KokosankiCoś dla wielbicieli
kokosowych łakoci :). Bardzo łatwy i szybki w wykonaniu przepis.
Składniki :20 dag
wiórków kokosowych1/2 kostki
masła1
jajko1/2 szklanki
cukru1 szklanka
mąki pszennej4 łyżki
maki ziemniaczanej1 łyżka
skórki z cytryny1 i 1/2 łyżeczki
proszku do pieczeniaOpis wykonania :1.
Masło ucieramy z
cukrem na puszysta masę, dodajemy
jajko, starta skórkę wszystko dokładnie miksujemy.2. Oba rodzaje
mąki i proszek przesiewamy, dodajemy
wiórki kokosowe.3. Całość wsypujemy do masy
maślanej i dokładnie mieszamy.4. Za pomocą dwóch łyżeczek kładziemy na wyłożoną papierem blachę niewielkie porcje ciasta. Pieczemy około 10 - 15 minut bez termoobiegu, czas zależny od wielkości w 180 C.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy