ßßß
Składniki :500 ml śmietanki 36 %1 tabliczka białej czekolady100 g drobnych wiórek kokosowych2 łyżki żelatynyOpis wykonania:Czekoladę rozpuszczamy w 150 ml zagrzanej lecz nie zagotowanej śmietanki, odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Po tym czasie rozpuszczamy żelatynę w kilku łyżkach gorącej wody, studzimy by była dalej płynna lecz chłodna. Resztę śmietany ubijamy na sztywno, do masy czekoladowo-śmietanowej dodajemy 2 łyżki ubitej śmietany i mieszamy, następnie mieszamy z resztą ubitej śmietany. Wlewamy żelatynę i miksujemy na szybkich obrotach by dobrze się połączyła z masą. Na końcu wsypujemy kokos i dokładnie mieszamy. W razie potrzeby dosładzamy cukrem pudrem. Masa może być lekko płynna wystarczy ją na chwilę włożyć do lodówki by lekko stężała. Masa jest pyszna, a kokos miękki po 3 godzinach :).