Wykonanie
Niejednokrotnie przekonałam się, że proste pomysły są najlepsze. Tak też było w przypadku dzisiejszych domowych pralinek.
Malinowe serca otoczone są masą marcepanową i zanurzone w lśniącej
polewie czekoladowej. Znajdą się jacyś chętni do wypróbowania tej słodkości?
Składniki:25-30 sztuk mrożonych
malin200g masy marcepanowejtabliczka
czekolady Goplana Oryginalna
Mleczna 90g5 łyżek
śmietanki1 łyżka
żelatynyMasą marcepanową otaczamy mrożone
maliny i nadajemy jej kulisty kształt. Rozpuszczamy na parze tabliczkę
czekolady Oryginalnej
Mlecznej Goplana. Podgrzewamy
śmietankę i rozpuszczamy w niej
żelatynę. Dodajemy do
czekolady, mieszamy do powstania gładkiej polewy. Oblewamy nią pralinki. Wkładamy gotowe
czekoladki do lodówki, by polewa stężała. Smacznego!