ßßß
Toffi,Składniki na ciasto:3 szklanki mąki1/2 szklanki cukru pudru1/2 kostki margaryny2 jajka1 cukier waniliowy1/2 szklanki miodu ( może być miód sztuczny)1 łyżeczka sodySkładniki na krem:1/2 l śmietany kremówki 30%3 łyżeczki żelatyny lub 2 opakowania śmetanfixuSkładniki na polewę:1 puszka masy toffi10 dkg orzechów włoskichDo mąki dodać wszystkie sypkie składniki następnie posiekać margarynę i wgnieść widelcem w suche składniki , wlać miód i dodać jajka, Wszystko razem wyrobić rękąlub za pomocą miksera.Ciasto wyrabiamy krotko do połączenia się wszystkich składników. Wyrobione ciasto podzielić na dwie części, rozwałkować dwa placki, Włożyć do przygotowanych form o jednakowej wielkości, wyłożonych papierem do pieczenia.Piec 20 minut w temperaturze 180- 200 stopni C.Śmietanę ubić , dodać rozpuszczoną w 1/3 szklance wody żelatynę, Krem wyłożyć na ostudzony placek, przykryć drugim plackiem. Na wierzch rozsmarować masę toffi , posypać posiekanymiorzechami włoskimi.Ciasto należy piec 2-3 dni wcześniej, po tym czasie placki zmiękną i potroją swoją objętość,Ciasto z łatwością da się pokroić i będzie pyszne.