Wykonanie
Składniki :2 szklanki
mąki2/3 szklanki
cukru1,5 łyżeczki
sody1 szklanka poszatkowanych
orzechów włoskich0 , 5 szklanki żurawiny\,5 łyżeczki mielonego
cynamonu1 łyżeczka
gałki muszkatołowej1/2 łyżeczki mielonego
imbiruszczypta
soli3
jajka1 szklanka puree z dyni2/3 szklanki
olejuWykonanie :
Mąkę,
cukier,
sodę,
cynamon, gałkę,
imbir,
sól wymieszać w pierwszej misce, następnie dodać
orzechy i
żurawinę. Całość dokładnie wymieszać.W drugiej misce zmieszać
jajka,
dynię i
olej.Następnie połączyć zawartości obu misek krótko mieszając - tylko do połączenia składników.Ciasto przelać do formy.Piec ok 60 min w 180st (bez termoobiegu).
Wydrukuj przepis