Wykonanie
Kolejne smaczne, syte i bardzo szybkie w przygotowaniu danie. U mnie dziś podane z
ryżem, ale równie dobrze smakuje z
makaronem czy ziemniaczkami. Polecam :)Składniki- dwie pojedyncze
piersi z kurczaka ( lub jedna podwójna )-
pieczarki 15-20 dkg.-
śmietana 12% 4 łyżki-
mąka 3 łyżeczki-
woda ok. 6 łyżek- domowa
wegeta,
papryka czerwona mielona,
czosnek granulowany,
sos sojowy-
olejWykonanie.Piersi oczyszczam, kroję w grubszą kostkę,
pieczarki w drobniutkie plasterki. Na patelni rozgrzewam odrobinę
oleju, wrzucam pokrojone
mięso, przez chwilę obsmażam do delikatnego zrumienienia, dodaję
pieczarki i posypuję
przyprawami. W osobnym garnuszku rozrabiam
śmietanę z
wodą i z
mąką. Kiedy
mięso i
pieczarki są już mięciutkie ( trwa to około 10 minut ) wlewam rozrobioną
śmietanę, mieszam i jeszcze chwilkę gotuję. Kiedy
sos jest za gęsty dolewam w zależności od potrzeby trochę gorącej
wody. Na koniec doprawiam do smaku
sosem sojowym.Smacznego :)