Wykonanie
Bananowe ciacho z rana i na twarzy od razu wielki
banan :) Dziś w pełni kukurydziane, a właściwie to nawet podwójnie, bo nie tylko z
mąką kukurydzianą, ale i słodką
kukurydzą . Poza tym zdrowia mu dodaję -
jagody goji oraz chrupiące kawałki
migdałów ukryte w środku. Aromat
cynamonu dobiega z piekarnika, roznosi się po całym domu. Z wierzchu przypieczona skorupka z
płatkami migdałów . Zaś do tego jeszcze słodki
daktylowo -
kokosowy dip
jogurtowy . Puszyste, sycące, zdrowe, słodkie, ... ! ;)
wegańskie kukurydziane ciasto
bananowe z
kukurydzą,
cynamonem,
jagodami goji oraz
migdałami podane z
daktylowo-
kokosowym dipem
jogurtowymvegan cornmeal
banana cake with corn, cinnamon, goji berries and almonds served with date-coconut yoghurt dip
Składniki:- 1/2 szklanki
mąki kukurydzianej-
cynamon- szczypta
sody oczyszczonej i
proszku do pieczenia- jeden duży dojrzały
banan- posiekane
migdały-
jagody goji- opcjonalnie
mleko sojowe- 2-3 łyżki
kukurydzy (u mnie bio, z słoika)
Wymieszać ze
sobą suche składniki i dodatki. Następnie dodać rozgniecionego
banana i trochę
mleka sojowego do uzyskania odpowiedniej gęstej, ale nie zbyt zwartej konsystencji. Na koniec wymieszać z
kukurydzą. przelać do foremki/naczynka do zapiekania. Posypać
płatkami migdałów. Piec w 180 stopniach Celsjusza ok. 30 min. Smacznego!*Jeśli nie lubicie czekać rano czy też nie macie czasu warto zrobić to ciacho już wieczorem ;)dip :
jogurt sojowy +
syrop daktylowy +
wiórki kokosowe~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Spokojny dzień wczoraj, spokojny dzień dzisiaj. Mam szanse na trochę odpoczynku, okazję na to by dalej marzyć. I choć marzycielką jestem to w iem, że moje pragnienia, cele, marzenia staną się realne jeśli
będę o nie 'walczyć' do końca. Jak to zawsze też wiele osób podkreśla, tylko nie kosztem zdrowia! I tego się trzymam :)Udanego piątku!