Wykonanie
Śliwki w
czekoladzie - najprostsze pralinki, jakie bez trudu przygotujesz samodzielnie w domu. Jeśli w ogóle lubisz
śliwki w
czekoladzie te domowe z pewnością Cię zachwycą. Są mięciutkie, bardzo aromatyczne i otulone Twoją ulubioną
czekoladą. Miejsce po pestce możesz wypełnić
migdałem lub kulką marcepana. Zostały Ci po świętach suszone śliwki? To do dzieła!Składniki:
20 suszonych
śliwek kalifornijskich100 ml ciemnego
rumu150 g
gorzkiej czekoladyWykonanie:opłukane i osuszone
śliwki zalać
rumem i pozostawić do macerowania na całą nocnapęczniałe
śliwki wykładamy na papierowy ręcznik do osuszenia w kąpieli
wodnej rozpuścić
czekoladę i zanurzać kolejno
śliwki. Do obtaczania
śliwek użyłam wykałaczki. Obtoczone
czekoladą śliwki układać na papierze do pieczenia. Pozostawić do wyschnięciaSMACZNEGO !Uwagi: Warto wybrać
śliwki niesiarkowane, są dużo zdrowsze. Powinny być też dostatecznie miękkie