ßßß
Cookit - przepis na Zupa gulaszowo-warzywna
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Zupa gulaszowo-warzywna
Składniki
Mięso gulaszowe
Mąka
Papryka ostra
Cebula
Marchew
Koncentrat pomidorowy
Woda
Kostka rosołowa
Sól
Pieprz
Mieszanka warzywna
Wykonanie
Syta, pożywna i aromatyczna zupa. Czuć podsmażoną
cebulkę
i bukiet warzyw. Można powiedzieć, że jest to pomidorowa w bogatszej wersji.
600 g
mięsa gulaszowego
1 łyżka
mąki
1 łyżeczka czerwonej
ostrej papryki
1
cebula
2
marchewki
450 g
mieszanki warzywnej
9-składnikowej2 łyżki
koncentratu pomidorowego
2 litry
wody
2
kostki rosołowe
Sól
Pieprz
Mięso
kroimy na mniejsze kawałeczki. Przyprawiamy
czerwoną papryką
i obtaczamy w
mące
.
Cebulę
kroimy w piórka. Szklimy w większym garnku z odrobiną
oleju
. Dokładamy
mięso
i razem wszystko podsmażamy. Całość zalewamy
wodą
, dodajemy
kostki rosołowe
.
Marchewki
obieramy i kroimy w pół plasterki. Do zupy dodajemy
marchewkę
oraz
mieszankę warzywną
. Zmniejszamy ogień i gotujemy do miękkości
mięsa
. Pod koniec dodajemy
koncentrat pomidorowy
oraz przyprawiamy
solą
i
pieprzem
. Zupę podajemy z ugotowanym w osobnym garnku
ryżem
.
Źródło:
http://violetowekucharzenie.blogspot.com/2015/08/zupa-gulaszowo-warzywna.html
Przepisy powiązane
Sos pomidorowy
Sos pomidorowy
Sos pomidorowy
Sos pomidorowy
Sos pomidorowy
Składniki powiązane (0)