Bardzo delikatne i letnie ciasto z malinami, jagodami i ananasami. Połączenie tych owoców sprawia, że ciasto jest bardzo smaczne. W zimie możemy wykorzystać mrożone owoce.Ciasto oraz kawę podałam na talerzyku z New Hollins Gold PORCELANA BOGUCICE350 g mąki pszennej0,5 szklanki cukru2 jajka200 g jogurtu naturalnego120 ml oleju1,5 łyżeczki proszku do pieczeniaGarść malinGarść jagód4 plastry ananasa z puszkiJajka ucieramy z cukrem na średnich obrotach. Dodajemy jogurt oraz przesianą mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia. Dolewamy olej. Wszystko ucieramy na gładką masę (powinna mieć dość gęstą konsystencję). Ciasto przelewamy do foremki keksowej (12x23 cm). W ciasto wgniatamy maliny, jagody oraz pokrojone dwa krążki ananasa. Pozostałe dwa układamy na wierzchu ciasta. Pieczemy je w 180*C we wcześniej nagrzanym piekarniku przez 50 minut. Studzimy i lukrujemy.