... z malinową niespodzianką w środku. Przepis znalazłam u Zawszepolki, tradycyjnie też, dorzuciłam coś od siebie. :)250 g przesianej mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soli150 g drobnego cukruroztrzepane jajko284 ml maślanki (dałam jogurt naturalny)80g oleju roślinnego125 g jagód (dałam trochę więcej)ok. 12 dużych malinew. cukier puder do posypaniaSuche składniki połączyć w jednej misce. Dodać jagody i wymieszać, tak, aby wszystkie oprószone były mąką. Jajko połączyć z maślanką (jogurtem) i olejem. Dokładnie wymieszać. Połączyć z suchymi składnikami. Wymieszać, ciasto będzie gęste i grudkowate. Nałożyć masę do foremek, w środek każdej lekko wcisnąć malinę.Piec ok. 25-30 min. w temperaturze 180 stopni.Smacznego!