Wykonanie
Te
ciasteczka nie tylko pięknie prezentują się na choince w blasku światełek ale też fantastycznie smakują.W tym roku zawisły na naszej choince i prezentują się cudnie no i ten zapach!!Piernik czuć juz po wejściu do pokoju.Wyglądają na skomplikowane??Wręcz przeciwnie są naprawdę proste do zrobienia.Skladniki:pół szklanki
miodu,160 g
masła,szklanka
cukru pudru,2
jajka,4 i pół szklanki
mąki pszennej,2 łyżeczki
sody,pół opakowania
przyprawy do piernika,Kolorowe zblendowane landrynki
Masło i
miód rozgrzać w garnku I przestudzić.Do miksera z hakiem włożyć pozostałe składniki i wlać
miód z
masłem - wyrobić.Jeśli ciasto będzie zbyt miękkie,schłodzić.Wałkujemy na grubość 2 mm na stolnicy podsypanej
mąką.Odciskamy kształty.Układamy na pergaminie.Środek
ciastka wypełniamy pudrem landrynkowym(z górką).Otwór na sznureczek robimy za pomocą slomki.Pieczemy w temperaturze 170 stopni 10 minut.Po upieczeniu
ciasteczka muszą wystygną aby można było je ściągnąć z papieru.