ßßß
Składniki:- 1 pstrąg wędzony z Ojcowa ( no, ok. jeśli nie macie bo mieszkacie np: w Anglii jak Jarek to użyjcie takiego co macie)- Papryka czerwona- 4 jajka- pieprz- sól- szczypior z cebulki- 1/3 szklanki śmietanki 30%- ciasto francuskie (nie, nie robię, kupuję, nie chce mi się)Przygotowanie:Ciasto rozkładam na formę do tarty i zapiekam zgodnie z przepisem. W tym samym czasie piekę też pokrojoną na plastry czerwoną paprykę. Pod koniec, kiedy ciasto już wyciągnę z pieca, ustawiam program grill i grilluje paprykę.W między czasie, do miski wbijam jajka. Używając mojego super robota Kenwood mieszam je, dodaję śmietankę, szczypior, pieprz i sól.Masę wylewam na upieczoną tartę, na przemian układam paprykę i pstrąga. Wsadzam do piekarnika na 180 stopni, około 20 minut - chodzi o to, że masa musi zastygnąć. Po wyjęciu posypuję z wierzchu pozostałym, świeżym szczypiorem.