Wykonanie
Coś dla miłośników
cynamonu i chrupiących
ciasteczek.
Skladniki:- 1,5 szklanki
mąki pszennej,- szklanka tartych
migdałów,- 0,5 kostki miękkiego
masła,-
laska wanilii,-
jajko,- 0,5 szklanki
cukru pudru,- 2 łyżeczki startego
cynamonu.Wykonanie:1.
Mąkę przesiewam na stolnicę i mieszam z tartymi
migdałami. Następnie dodaję
masło, pestki
wanilii,
cukier puder,
jajo i
cynamon. Wszystkie składniki łączę ze sobą. Zawijam w folię i wkładam do lodówki na ok. 60 min.2. Ciasto rozwałkowuję na grubość ok. 0 , 5 cm, a następnie za pomocą wykrawacza wycinam dowolne kształty.3.
Ciastka układam na wyłożonej papierem blaszce.Piekę 15 min. w temperaturze 180 st. C.
Źródło przepisu " PRZEPISY MISTRZA PAWŁA MAŁECKIEGO.
CUKIERNIA LIDLA"