ßßß Cookit - przepis na Sylwester z Perrierem i moja zabawa z drinkami :-)

Sylwester z Perrierem i moja zabawa z drinkami :-)

nazwa

Wykonanie

Dzisiaj Sylwester... niektórzy składają sobie wyzwania i obietnice na kolejny rok, inni przygotowują rarytasy na tą szczególną noc a jeszcze inni bawią się w fotografowanie drinków ...co tam, raz w roku można się pobawić solidnie ze smakami w szklance :-) Dzisiaj propozycja dla dorosłych a cała zabawa z Perrierem :-)
Drink Espresso Barocco
przepis własny
Składniki:
40ml Likieru Espresso Barocco
40ml likieru Amaretto
kostki lodu
woda gazowana Perrier
ziarenka kawy
kostka gorzkiej czekolady
Do szklanki nałóż kostki lodu, dodaj powoli po ściance likier czekoladowo kawowy, następnie delikatnie dolej likier Amaretto również po ściance szklanki i dopełnij gazowaną wodą Perrier nalewając ją po kostkach lodu tak by woda pozostała na górze szklanki. Udekoruj wierzch ziarenkami kawy oraz kostką czekolady.
Drink cytrusowy z kandyzowaną wiśnią
przepis własny
Składniki:
25ml syropu barmańskiego bananowego
40ml wódki Finlandia limonkowej
kostki lodu
woda gazowana Perrier
plaster cytryny
1 mandarynka
kandyzowana wiśnia do dekoracji
Do szklanki nałóż kostki lodu, plastry cytrusów oraz pomiędzy kostki lodu wciśnij dekoracyjnego owocowego szaszłyka, następnie dodaj syrop, pomału dolewaj wódkę i dopełnij wodą gazowana Perrier.
Drink ziołowy zawrót głowy
przepis własny
Składniki:
40ml Ginu
100ml toniku
woda gazowana Perrier
świeże gałązki melisy
cukier trzcinowy dekoracyjny
plastry cytryny
kostki lodu
Do szklanki wciśnij świeże gałązki melisy, dołóż kostki lodu oraz plastry cytryny, wciśnij pałeczkę z cukrem trzcinowym, następnie wlej Gin oraz tonik i dopełnij wodą gazowaną Perrier.
Źródło:http://smakialzacji.blogspot.com/2015/12/sylwester-z-perrierem-i-moja-zabawa-z.html