Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Racuchy ala pączkiRacuchy ala pączki »Upiekłam następny chlebek tym razem z
otrębami i taki na dwie osoby można powiedzieć jedni]o dniowy bo zostanie zjedzony tego samego dnia. Taki około półkilogramowy chlebuś.250 g
mąki pszennej ty 650 Kłos-Pol80 g
otrąb żytnich Kłos-Polok. 180 ml
wody15 g
drożdży świeżych1 łyżeczka
cukru1 łyżeczka
soliWykonanie:Przygotowałam wagę kuchenną, położyłam na niej miseczkę i odmierzyłam przesianą
mąkę,
otręby żytnie cukier i
sól. W drugiej misce rozpuściłam
drożdże w ciepłej wodzie i wlałam do przygotowanych wcześniej składników. Zmiksowałam ( 7 minut końcówka hak) składniki, ciasto ładnie odchodziło od ścianek. Zostawiłam je na godzinę do wyrośnięcia( przykryłam ściereczką).Po godzinie odgazowałam ciasto i przełożyłam do foremki silikonowej prostokątnej takiej na babkę, zostawiłam do wyrośnięcia na około 30 minut.Nastawiłam piec na 200 stopni i piekłam 45 minut. Wyjęłam i przełożyłam na kratkę do ostygnięcia.
wtorek, 12 stycznia 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter