ßßß Cookit - przepis na Chleb pszenny z otrębami żytnimi

Chleb pszenny z otrębami żytnimi

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Racuchy ala pączki
Racuchy ala pączki »
Upiekłam następny chlebek tym razem z otrębami i taki na dwie osoby można powiedzieć jedni]o dniowy bo zostanie zjedzony tego samego dnia. Taki około półkilogramowy chlebuś.
250 g mąki pszennej ty 650 Kłos-Pol
80 g otrąb żytnich Kłos-Pol
ok. 180 ml wody
15 g drożdży świeżych
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka soli
Wykonanie:
Przygotowałam wagę kuchenną, położyłam na niej miseczkę i odmierzyłam przesianą mąkę, otręby żytnie cukier i sól. W drugiej misce rozpuściłam drożdże w ciepłej wodzie i wlałam do przygotowanych wcześniej składników. Zmiksowałam ( 7 minut końcówka hak) składniki, ciasto ładnie odchodziło od ścianek. Zostawiłam je na godzinę do wyrośnięcia( przykryłam ściereczką).Po godzinie odgazowałam ciasto i przełożyłam do foremki silikonowej prostokątnej takiej na babkę, zostawiłam do wyrośnięcia na około 30 minut.Nastawiłam piec na 200 stopni i piekłam 45 minut. Wyjęłam i przełożyłam na kratkę do ostygnięcia.
wtorek, 12 stycznia 2016, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2016/01/Chleb-pszenny-z-otrebami-zytnimi-1.html