Wykonanie
Kolejny przepis znaleziony w niezawodnej " Cecylce " :). W wersji wielkanocnej,
ananasy zamierzam podmienić na kawałki
cytryn, żeby nadzienie było bardziej wyraziste w smaku. W przepisie radzą podawać, kiedy są jeszcze ciepłe. Nam smakowały niezależnie od temperatury. ;)
kostka
masłakostka
twarogu1 1/2 szklanki
mąki3 łyżki
cukru pudrukilka krążków
ananasacukier puder do posypania
ciastekKrążki
ananasa pokroić na małe kawałki.
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać
cukier puder,
twaróg i
masło pokrojone w małe kostki. Szybko zagnieść ciasto. Rozwałkować i pokroić na kwadraty o wymiarach ok. 6 x 6 cm (u mnie 16
ciasteczek). Na każdy ułożyć kawałek
ananasa i zagiąć wszystkie rogi, łącząc je u góry.Piec ok. 20 min. w temperaturze 200 stopni.Po upieczeniu posypać
cukrem pudrem.Smacznego!