ßßß Cookit - przepis na Marchewkowo – jabłkowe babeczki z miodem

Marchewkowo – jabłkowe babeczki z miodem

nazwa

Wykonanie

Odniosłam sukces. Mój syn zjadł znienawidzoną marchewkę i powiedział że pyszne
Ha! Polecam więc bo są też bez cukru. Zamiast niego dodajemy miodek. Same pyszności dla naszych przedszkolaków.
Składniki
1 płaska łyżeczka soli
2 i ćwierć szkl mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
0,75 łyżeczki sody oczyszczonej
wymieszać mokre składniki
2 szkl marchewki (startej na drobnych oczkach, będzie ze 4 średnie sztuki)
1 szkl jabłka (startego na grubych oczkach, jedno duże lub 2 małe)
1 szkl oleju
1,5 łyżeczki cynamonu
0,25 łyżeczki gałki muszkatołowej
1/3 słoika miodu (do smaku)
Sposób przygotowania
Krok 1
Zetrzeć marchewkę i jabłka. Wymieszać wszystkie mokre składniki. Dodać sypkie i wymieszać dokładnie.
Krok 2
Nakładać do foremek na muffiny. Piec ok 25 minut w 180 *C.
Źródło:http://coolinarnie.pl/2014/11/14218/marchewkowo-jablkowe-babeczki-z-miodem