Wykonanie
Odniosłam sukces. Mój syn zjadł znienawidzoną
marchewkę i powiedział że pyszneHa! Polecam więc bo są też bez
cukru. Zamiast niego dodajemy miodek. Same pyszności dla naszych przedszkolaków.Składniki1 płaska łyżeczka
soli2 i ćwierć szkl
mąki2 łyżeczki
proszku do pieczenia0,75 łyżeczki
sody oczyszczonejwymieszać mokre składniki2 szkl
marchewki (startej na drobnych oczkach, będzie ze 4 średnie sztuki)1 szkl
jabłka (startego na grubych oczkach, jedno duże lub 2 małe)1 szkl
oleju1,5 łyżeczki
cynamonu0,25 łyżeczki
gałki muszkatołowej1/3 słoika
miodu (do smaku)Sposób przygotowaniaKrok 1Zetrzeć
marchewkę i
jabłka. Wymieszać wszystkie mokre składniki. Dodać sypkie i wymieszać dokładnie.Krok 2Nakładać do foremek na muffiny. Piec ok 25 minut w 180 *C.