< BiszkoptkakaowyKasza kus kus z warzywami >Owsianka na budyniu waniliowym z truskawkami i musem z jabłekSkładniki na 1 dużą porcję:3 łyżki płatków owsianych1 łyżka otrąb½ szkl mleka½ szkl wody1 łyżka budyniu waniliowego½ szkl mleka1 łyżka cukruświeże truskawki, 1 jabłko lub mus z jabłkakilka kostek czekolady do rozpuszczeniaWykonanie:W garnku grzejemy ½ szkl. wody + ½ szkl mleka, kiedy będzie bardzo ciepłe dodajemy płatki i otręby. Mieszając gotujemy na małym ogniu ok. 3 min.W między czasie rozrabiamy 1 łyżkę budyniu z ½ szk.mleka i cukru. Wlewamy do płatków energicznie mieszając chwilę by powstała masa budyniowo-płatkowa. Wyłączamy kuchenkę, trzymamy chwilę.Układamy pokrojone w plasterki truskawki. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, układamy na wierzchu w piramidkę, jeśli mamy gotowy mus z jabłek kładziemy zamiast startego jabłka.Czekoladę rozpuszczamy w garnuszku na małym ogniu, polewamy truskawki.Smacznego!About Pani KucharkaView all posts by Pani Kucharka >< BiszkoptkakaowyKasza kus kus z warzywami >