ßßß


Aby zrobić taki pyszny świeży sok, niezbędna będzie maszyna do soków czyli sokowirówka. Dostałam taką oto sokowirówkę ostatnio w prezencie, bardzo mnie to uradowało muszę przyznać ponieważ właśnie chciałam dobrą i mocną sokowirówkę po tym jak się zraziłam do mojej pierwszej sokowirówki firmy no name, która to okazała się okropną pomyłką i odsprzedałam ją za psi grosz w internecie. Moja nowa sokowirówka jest dość mocna bo ma 1100 W i naprawdę świetnie sobie daje radę z moimi sokowymi przeprawami, które ostatnio są bardzo częste z uwagi na to że uwielbiam takie świeże soki oraz z racji chęci eksperymentowania z różnymi owocami i warzywami. Dodatkowo bardzo łatwo się ja myje, składa i rozkłada. Nie reklamuję tutaj akurat firmy Zelmer, jest to moj prywatny post ale muszę też przyznać że w domu posiadam wiele sprzętu tej firmy i nigdy nie byłam zawiedziona, więc coś w tym musi też byćW każdym razie bardzo serdecznie polecam robienie soków obojętnie w jakiej sokowirówce, oby sprawiało wam to satysfackcję i oby efekt był pyszny… Moje soki wkładam do lodówki i piję mocno schłodzone, a najbardziej lubię je na drugi dzień, kiedy są mega zimne…Dzisiejsza propozycja :proporcja jest dowolna, ile czego dacie zależy tylko od was, każdy sok wyjdzie pysznyJabłkaMarchewSeler naciowySeler zwykłypomorańczekawałek imbiru(z imbirem uważajcie, dajcie naprawdę maleńki kawałeczek, ja się rozpędziłam i dałam pół korzenia, Moc była tak piekąca że musiałam dołożyc sporą porcję owoców dodatkowo a itak sok był pikantny)Jabłek nie obieram, marchwi też nie – myję je tylko bardzo dokładnie usuwając pestycydy, w jednej misce myję je z dodatkiem octu,( odczyn kwaśny) następnie władam do drugiej miski z sodą,(odczyn zasadowy) na końcu płucze w czystej wodzie.Obieram tylko cytrusy ze skóry oraz bulwę selera ponieważ nie podoba mi się jego skóra i jakoś zawsze obieram go przed sokowaniem ze skóry.Soków nigdy niczym nie dosładzam.

Smacznego!About Pani KucharkaView all posts by Pani Kucharka >< Sernik na zimno z mascarpone i truskawkamiSos ze świeżych grzybów leśnych >