Wykonanie
HomeSŁODKOŚCIciasto
brzoskwiniowo-
jabłkowo -budyniowe

Polecam przepis na ciasto z
brzoskwiniami i
jabłkami zalane
budyniem..Proste w wykonaniu a bardzo smaczne ..serdecznie polecamProduktyCiasto:– 450 g
mąki pszennej– 250 g
masła– 1 szklanka
cukru pudru– 1
jajko + 2
żółtka– 2 łyżki gęstej kwaśnej
śmietany– 1 łyżeczka
proszku do pieczeniaWypełnienie:-1/2 puszki
brzoskwiń– 1 kg
jabłek– 2 słodzone budynie
waniliowe– 750 ml
mleka– 3 łyżki
cukru +
cukier waniliowyWykonanieZe wszystkich podanych składników zagnieść ciasto i podzielić je (mniej-więcej 1/3 i 2/3). Mniejszy kawałek wsadzić do zamrażarki, a większym wylepić spód blachy (25 x 35 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto posypać lekko
bułką tartą, która wchłonie nadmiar soku z
owoców i wyłożyć obrane,

Pokrojone w kostkę i wymieszane z
cukrem jabłka (nie ucierać ich na tarce!) oraz pokrojone.odsączone z zalewy
brzoskwinie . Gotujemy
budyń (2 budynie na 750 ml
mleka) i zalewamy nim
owoce. Pozostałe ciasto ścieramy na tarce i posypujemy nim wierzch ciasta. Jeśli ciasto będzie się ciężko ucierać, można je rozdrobnić palcami. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 45-50 min. Ostudzony placek posypujemy
cukrem pudrem.

Powiązany przepis:
karkówka po cygańsku II
piersi z kurczaka w cieście naleśnikowymWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
