ßßß
Polecam przepis na piersi z kurczaka smażone w cieście naleśnikowym..Danie może być podawane jako danie główne lub przekąskę ..Produkty :na 2 osoby..1 pojedyńcza pierś z kurczakasól.pieprz.papryka słodka i ostra2 ząbki czosnku1 łyżka oleju..ciasto naleśnikowe :2 jajka2 łyzki wodysól.pieprz oraz mąkaWykonanie :Po umyciu i osuszeniu piersi z kurczaka.kroimy w paski..przesypujemy solą .pieprzem .paprykami .czosnkiem przeciśniętym przez wyciskacz oraz olejem mieszamy i odstawiamy na minimum 1 h..
wykonujemy ciasto naleśnikowe..nie podaje ilości maki ponieważ ciasto musi być gęstsze jak na naleśniki..najlepszym sprawdzeniem jest włożenie jednego kawałka mięsa i jeżeli ciasto nie spływa jest ok..Na rozgrzany olej kładziemy piersi maczane w cieście i obsmażamy na złoty kolor z obu stron..wyciągamy na ręcznik papierowy do odsączenia z nadmiaru tłuszczu..Podajemy z sosem czosnkowym lub ketchupem i frytkami..oraz surówką ..Powiązany przepis:ciasto brzoskwiniowo-jabłkowo -budyniowetarta z mielonym mięsem i ryżemWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy