ßßß Cookit - przepis na Pstrag z warzywami

Pstrag z warzywami

nazwa

Wykonanie

Pyszna rybka i maślane warzywka to prawdziwa uczta dla kubków smakowych :)
Składniki
2 średnie pstrągi
1 marchewka
kawałek selera
1 mała cebula
kawałek pora
5-6 pieczarek
1/2 kostki masła
sól, pieprz
sok z cytryny
Sposób przygotowania
Pstrągi umyć, osuszyć, odciąć głowy, skropić sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć.
Pora pokroić w półplasterki, cebulę w piórka, resztę warzyw w zapałkę. Na patelni rozpuścić 1/4 kostki masła, wrzucić marchewkę i selera, podsmazyć chwilę i dodać resztę warzyw. Smażyć, mieszając, około 10 minut. Doprawić sola i pieprzem.
Brzuszki pstrągów nafaszerować warzywami. Dołożyć do każdego po plasterku masła. Z folii aluminiowej przygotować rękawy, włożyć do nich pstrągi z plasterkiem masła na wierzchu.
Zapiekać około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
Zajadać gorące. Pyycha :)
Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:http://czarrnaodkuchni.cba.pl/pstrag_z_warzywami.htm