Wykonanie
Pyszna
rybka i maślane warzywka to prawdziwa uczta dla kubków
smakowych :)Składniki2 średnie
pstrągi1
marchewkakawałek
selera1 mała
cebulakawałek
pora5-6
pieczarek1/2 kostki
masłasól,
pieprzsok z cytrynySposób przygotowania
Pstrągi umyć, osuszyć, odciąć głowy, skropić
sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć.
Pora pokroić w półplasterki,
cebulę w piórka, resztę warzyw w zapałkę. Na patelni rozpuścić 1/4 kostki
masła, wrzucić
marchewkę i
selera, podsmazyć chwilę i dodać resztę warzyw. Smażyć, mieszając, około 10 minut. Doprawić
sola i
pieprzem.Brzuszki
pstrągów nafaszerować warzywami. Dołożyć do każdego po plasterku
masła. Z folii aluminiowej przygotować rękawy, włożyć do nich
pstrągi z plasterkiem
masła na wierzchu.Zapiekać około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.Zajadać gorące. Pyycha :)Darmowy Hosting CBA.PL