Wykonanie
Naleśniki z kremem
orzechowymCzas przygotowania: 45 min.Słodka chwila zapomnienia :)Składnikinaleśniki:(na 6 sztuk)2
jajka1/2 szklanki
mąki1/2 szklanki
mleka4 łyżki
cukry1 łyżeczka
cukru z
wanilią i
kardamonemkrem:100g
orzechów włoskich1/3 szklanki
mleka50 g
cukru30 g
masłado dekoracji:1/3 tabliczki
czekolady + 3 łyżki
mlekaSposób przygotowaniaCałe
jajka zmiksować z
cukrem na puszystą masę, dodać resztę składników i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Na rozgrzanej patelni smażyć naleśniki na złoty kolor.
Mleko i
cukier doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 minut, dodać
orzechy i po 3 minutach
masło. Kiedy składniki się połączą zdjąć z ognia i lekko przestudzić.Naleśniki smarować kremem i składać.
Czekoladę i
mleko rozpuścić na parze. Naleśnika polać przed podaniem
czekoladą. Smacznego :)Darmowy Hosting CBA.PL