Ryba na kapuscie

nazwa

Wykonanie

Składniki
1 filet z czerniaka
1/4 małej kapusty pekińskiej
1 mała cebula
3 ząbki czosnku
2 łyżki posiekanego koperku
2 łyżki oleju
2 łyżki masła
1 łyżka śmietany
sok z cytryny
przyprawa do ryby
sól, pieprz
Sposób przygotowania
Rybkę skropić sokiem z cytryny i obsypać przyprawą. Masło i olej rozgrzać na patelni, wrzucić posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Zeszklić. Dodać pokrojona kapustę i posolić. Podsmażyć. Dodać koperek, doprawić, zalać około 1/4 szklanki wody i dodać śmietanę. Wymieszać. Na kapuście położyć rybkę i smażyć z obu stron aż zmieni kolor na biały.
U mnie z ziemniaczkami :) Smacznego :)
Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:http://czarrnaodkuchni.cba.pl/na_kapuscie.htm