ßßß
Cookit - przepis na Mus czekoladowy
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Mus czekoladowy
Składniki
Czekolada gorzka
Jajko
Masło
Woda
Śmietana kremówka
Cukier puder
Żółtko
Cukier
Białko
Śmietana śnieżka
Wykonanie
Delikatny, puszysty i kremowy deser - uczta dla podniebienia.Składniki1 tabliczka
gorzkiej czekolady
2
jajka
1 łyżka
masła
2 łyżki
wody
3 łyżki
śmietanki kremówki 30%
1 łyżka
cukru pudru
do
żółtek
1 łyżka
cukru
kryształu do
białek
do dekoracji:ubita kremówka lub
śnieżka
kolorowa posypkaSposób przygotowania
Czekoladę
z dodatkiem 2 łyżek
wody
rozpuścić w kąpieli
wodnej
. Dodać
masło
i dobrze wymieszać. Wystudzić.Oddzielić
białka
od
żółtek
.
Żółtka
utrzeć z
cukrem pudrem
.
Białka
z
cukrem
kryształem ubić na sztywną pianę.
Śmietanę
ubić na sztywny krem.
Czekoladę
zmiksować z
żółtkami
, wymieszać ze
śmietaną
, a na końcu z pianą z
białek
. Krem schłodzić. Przed podaniem udekorować
bitą śmietaną
i kolorową posypką.Smacznego :)Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:
http://czarrnaodkuchni.cba.pl/mus_czekoladowy.htm
Przepisy powiązane
Składniki powiązane (0)