ßßß
Cookit - przepis na Krupnik z peczakiem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Krupnik z peczakiem
Składniki
Drobiowe serca
Ziemniak
Marchew
Pory
Seler
Pietruszka
Lubczyk
Papryka słodka
Papryka ostra
Kurkuma
Chili
Sól
Pieprz
Kostka rosołowa
Wykonanie
Sycąca, rozgrzewająca zupkaSkładniki30 dkg
serc drobiowych
1 szklanka pęczaku5-6 średnich
ziemniaków
2 duże
marchewki
po kawałku
pora
,
selera
i
pietruszki
listki
lubczyku
(u mnie suszone)1 łyżeczka
słodkiej papryki
1/2 łyżeczki
ostrej papryki
1/2 łyżeczki
kurkumy
2 suszone
papryczki chili
sól
,
pieprz
kostka rosołowa
Sposób przygotowaniaNa
bulion z kostki
(nie miałam akurat żadnego
mięsa
na
wywar
) wrzucamy umyte
serca
, zagotowujemy, zbieramy szumowiny.
Pora
i
marchewkę
kroimy w talarki, resztę warzyw wedle uznania i dodajemy do
wywaru
. Wsypujemy pęczak i gotujemy na małym ogniu, pod przykryciem, aż zacznie mięknąć, około 30 minut.Dodajemy pokrojone w kostkę
ziemniaki
i
przyprawy
. Gotujemy do miękkości
ziemniaków
. Doprawiamy do smaku
solą
i pierzem. Smacznego :)Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:
http://czarrnaodkuchni.cba.pl/krupnik.htm
Przepisy powiązane
Składniki powiązane (0)