Czerwono-zielona zupka :)Składniki20 dkg serc drobiowychkilka żołądków drobiowychpo kawałku selera, pora i pietruszki1 marchewka100 g drobnego makaronu1/2 puszki groszku1 jogurt naturalny2 łyżki posiekanego koperku1 łyżeczka jarzynkiSposób przygotowaniaSerca poprzekrawać i dokładnie wypłukać, żołądki oczyścić. Podroby zagotować i odszumować. Marchewkę pokroić w kostkę, pora w półplasterki, selera i pietruszkę w mniejsze kawałki. Dodać do wywaru. Wsypać jarzynkę. Zmniejszyć gaz, przykryć i gotować do miękkości ser i żołądków. Pod koniec gotowania dodać makaron i groszek. Gotować jeszcze około 10 minut. Jogurt zahartować i wlać do zupy. Dodać koperek. Wymieszać. Doprawić. Smacznego :)Darmowy Hosting CBA.PL