Pyszne ciasto do kawy :)Składnikiciasto:1 kostka margaryny30 dkg mąki20 dkg cukru5 jajek1 cukier waniliowy1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżka kakaomasa:1 budyń waniliowy+2 szklanki mleka+2 łyżki cukru1 kostka masładodatkowo:1 puszka masy krówkowej5 dkg orzechów włoskich1 puszka brzoskwiń w syropie2 łyżki śmietany, ewentualnie mlekaSposób przygotowaniaBiałka jajek ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywna pianę. Dodać żółtka, zmiksować. Wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Połączyć z rozpuszczoną margaryną. Masę podzielić na 2 części. Jedną wymieszać z kakao. Na blaszkę 20x35 cm wyłożoną papierem do pieczenia wylać białe ciasto i na nie rozsmarować ciasto z kakao.Brzoskwinie osączyć z syropu i pokroić na ćwiartki. Ułożyć na cieście. Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni.Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Na cieście rozsmarować masę korówkową (2 łyżki odłożyć) i posypać posiekanymi orzechami.Masło utrzeć na puch i zmiksować z budyniem. Masę wyłożyć na ciasto. Resztę karmelu rozmieszać ze śmietaną i polać wierzch ciasta. Przed podaniem schłodzić. Smacznego :)Darmowy Hosting CBA.PL