Wykonanie
Pyszne jeszcze ciepłe z miękkim środkiem, a
potem wspaniałe do pochrupania :)Składniki2
białka1/3 szklanki
cukru2/3 tabliczki
czekolady mlecznej lub gorzkiej10 dkg
orzechów3 łyżki
wiórków kokosowych1 łyżka
mąkiszczypta
soliSposób przygotowania
Białka ubić na sztywno z
solą i
cukrem. Dodać startą
czekoladę, posiekany
orzechy, wiórki i
mąkę. Dokładnie wymieszać.Masę nakładać łyżką na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia.Piec około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Nie wyciągać od razu tylko przestudzić 10-15 minut przy uchylonych drzwiczkach.
Potem przełożyć na talerzyk i zajadać jeszcze ciepłe :)Darmowy Hosting CBA.PL