Wykonanie
FacebookGoogle+InstagramWspolpraca
Kasza manna jest produktem łatwo strawnym, idealnie sprawdzającym się u osób majacych dolegliwości związane z chorobami układu pokarmowego. Ma bardzo szerokie zastosowanie m.in. przy produkcji ciast, deserów,
bydyni czy zup
mlecznych. Zawiera wiele cennych składników pokarmowych m.in.: witaminę B1, B2, B6, PP i kwas foliowy oraz składniki mineralne takie jak: żelazo, potas, jod i magnez.100 g
kaszy manny dostarcza:348 kcal,8,7 g
białka1 , 3 g tłuszczu76 , 7 g węglowodanów7 , 5 wymiennika weglowodanowego2 , 5 g błonnikaSkładniki:
Mleko 1.5%- 1/2 szklanki (125 ml)
Kasza manna- 3 łyżki (45g)
Truskawki- 100 g
Cukier brązowy- 1 łyżeczka (5g)Przepis:
Mleko zagotować, dodać
kaszę mannę,
cukier i gotować ciągle mieszając.
Truskawki zmiksować i połaczyć z
kaszą.Jedna porcja dostarcza:B-8 g T-8 g W- 46g E- 232 kcal WW- 4 , 5
LegendaB -
białkoT - tłuszczeW - węglowodanyE - energiaWW - Wymiennik węglowodanowyŁączna liczba wyświetleńPartnerstwoO mnieMarzena
D ietetyczka starająca się przygotowywać potrawy zgodnie z zasadami zdrowego żywienia, smakosz słodkich wypieków, lubiący spędzać czas odkrywając nowe smaki.W mojej kuchni można poczuć zarówno zapachy potraw dietetycznych jak i niedietetycznych.Chciałabym się z Państwem dzielić pomysłami na zdrowe i smaczne potrawy oraz udowodnić, że prawidłowe odżywianie może być proste i przyjemne.Od jakiegoś czasu na blogu nie znajdziecie
cukru i białej
mąki, które na stałe wyeliminowałam ze swojej kuchni/diety ;)Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.Kontakt:E-mail:
[email protected]