ßßß Cookit - przepis na Truskawkowa kasza manna

Truskawkowa kasza manna

nazwa

Wykonanie

Facebook
Google+
Instagram
Wspolpraca
Kasza manna jest produktem łatwo strawnym, idealnie sprawdzającym się u osób majacych dolegliwości związane z chorobami układu pokarmowego. Ma bardzo szerokie zastosowanie m.in. przy produkcji ciast, deserów, bydyni czy zup mlecznych. Zawiera wiele cennych składników pokarmowych m.in.: witaminę B1, B2, B6, PP i kwas foliowy oraz składniki mineralne takie jak: żelazo, potas, jod i magnez.
100 g kaszy manny dostarcza:
348 kcal,
8,7 g białka
1 , 3 g tłuszczu
76 , 7 g węglowodanów
7 , 5 wymiennika weglowodanowego
2 , 5 g błonnika
Składniki:
Mleko 1.5%- 1/2 szklanki (125 ml)
Kasza manna- 3 łyżki (45g)
Truskawki- 100 g
Cukier brązowy- 1 łyżeczka (5g)
Przepis:
Mleko zagotować, dodać kaszę mannę, cukier i gotować ciągle mieszając.
Truskawki zmiksować i połaczyć z kaszą.
Jedna porcja dostarcza:
B-8 g T-8 g W- 46g E- 232 kcal WW- 4 , 5
Legenda
B - białko
T - tłuszcze
W - węglowodany
E - energia
WW - Wymiennik węglowodanowy
Łączna liczba wyświetleń
Partnerstwo
O mnie
Marzena
D ietetyczka starająca się przygotowywać potrawy zgodnie z zasadami zdrowego żywienia, smakosz słodkich wypieków, lubiący spędzać czas odkrywając nowe smaki.
W mojej kuchni można poczuć zarówno zapachy potraw dietetycznych jak i niedietetycznych.
Chciałabym się z Państwem dzielić pomysłami na zdrowe i smaczne potrawy oraz udowodnić, że prawidłowe odżywianie może być proste i przyjemne.
Od jakiegoś czasu na blogu nie znajdziecie cukru i białej mąki, które na stałe wyeliminowałam ze swojej kuchni/diety ;)
Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.
Kontakt:
E-mail: [email protected]
Źródło:http://zapachywkuchni.blogspot.com/2015/02/truskawkowa-kasza-manna.html