Wykonanie
Surówka z
pora, z
marchewką i
jabłkiem. Świetnie smakuje zaraz po przygotowaniu, jak i następnego dnia.Domowa, zdrowa, bardzo dobra i bardzo chrupiąca :)Uwielbiam domowe surówki, a teraz kiedy zbliża się lato i sezon na warzywa, to w mojej kuchni, dominować będą tylko świeże suróweczki do obiadów.Składniki:1 duży
por ( biała część plus trochę zielonej )1
marchewkapół
jabłka2 łyżki
jogurtu naturalnego, lub
śmietanypół łyżki
majonezusól,
pieprzposiekana
natka pietruszki ( opcjonalnie )Przygotowanie:
Por kroimy na półksiężyce,
marchew i
jabłko ścieramy na mniejszych oczkach. Oczywiście wszystko wcześniej umyte :)Mieszamy wszystko w misce, dodajemy jogurt/śmietanę,
majonez,
natkę pietruszki i przyprawiamy do smaku
solą i
pieprzem.Dokładnie wymieszana, nasza surówka jest już gotowa.♥ Jeżeli o mnie chodzi, to można tą surówkę zjeść tak jak podałam z
jogurtem i
majonezem, ale i samą, jak na pierwszym zdjęciu, bez dodatków :)
Kategorie: