Wykonanie
Na słodko i na ostroDziś przepis na surówkę do obiadu, nie dość że zdrowa to bardzo szybka w przygotowaniu. Możemy ją też przygotowywać na wiele różnych sposobów, według swoich smaków, także uważam że warto spróbować, bo czasami najprostsze i najbardziej
banalne, może okazać się najlepsze.Dlaczego u mnie dwa smaki ? Bo słodką robię dla Synka, a na ostro dla Nas :)
Marchewka na słodko :Składniki:– 3 duże
marchewki– 1 duże
jabłko– 3 łyżki
cukru–
sok z cytrynyPrzygotowanie:*
Marchewkę i
jabłko ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy
cukier,
sok z cytryny i wszystko razem mieszamy.* Nasza surówka gotowa.Składniki:– 3 duże
marchewki– 1 mały
por ( biała część )– 3 łyżki
majonezu– łyżeczka
chrzanu–
sól,
pieprz do smakuPrzygotowanie:
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach, a
por kroimy w półksiężyce.Przekładamy warzywa do miski, dodajemy
majonez,
chrzan i
przyprawy.Można dodać jakaś
zieleninę, ale ja nie
dawałam.No i nasza surówka gotowa. Dobrze jest włożyć ja do lodówki na godzinkę, by smaki się przegryzły.Kategorie: