Wykonanie
25 grudnia, 2011 by Magdalena Tomaszewska-BolałekLe Nègre to jedno z najlepszych i najprostszych ciast
czekoladowych. Sposób jego przygotowania jest dziecinnie prosty.Przepis na Le Nègre :200 g
gorzkiej czekolady200 g
masła100 g
cukru4
jajkaBiałka oddzielamy od
żółtek i ubijamy z
cukrem.
Czekoladę z
masłem rozpuszczamy. Następnie dodajemy do tej masy
żółtka i mieszamy. Na koniec idą ubite
białka. Całość dobrze mieszamy. Przelewamy do formy i pieczemy przez 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Podobne wpisyParis mon amour – walentynkowe trendy ze stolicy FrancjiCiasto
czekoladowe – dobra podstawa pod tort angielskiCiasto
czekoladowe z kajmakową
bitą śmietanąWielofunkcyjne ciasto
czekoladoweCiasto z nadzieniem
czekoladowym i krokantem