Gdy przychodzi ochota na coś czekoladowego… i zdrowegoSkładniki:2 szkl. mąki razowej½ szkl. mąki pszennej5 łyżeczek ciemnego kakao1 szk. cukru1 ½ szkl. ciepłego mleka¾ szkl. oleju1 jajko10 g drożdży1 tabliczka gorzkiej czekolady2 szkl. borówekWykonanie:Mąkę, kakao, cukier mieszamy w misce. Drożdże rozrabiamy w małym naczyniu z odrobiną ciepłego mleka, łyżeczką cukru i łyżką mąki, odstawiamy do wyrośnięcia. Do misy z suchymi składnikami wlewamy ciepłe mleko, olej, rozrobione drożdże oraz jajko. Wszystkie składniki mieszamy, na końcu dodając borówki oraz pokrojone w małą kostkę czekoladę. Ciasto wylewamy na małą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pozostawimy w ciepłym miejscu na ok 30 min. do wyrośnięcia. Pieczemy w temperaturze 180st. C ok. 30 min.Smacznego!