Smaki dzieciństwa…S kładniki:1 opakowanie wafli2 szkl. mleka2/3 kostki margaryny2 szkl. cukru1 ½ szkl. mleka w proszku4 łyżki kakao1 tabliczka gorzkiej czekolady4 łyżki śmietany 18 %kilka orzechów włoskich do dekoracjiWykonanie:Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy cukier i margarynę, gotujemy ok. 15- 20 min. na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając rózgą kuchenną. Pod koniec gotowania dodajemy mleko w proszku wymieszane z kakao, gotujemy jeszcze kilka minut, cięgle mieszając. Masę odstawiamy aby lekko wystygła. Wafle smarujemy jeszcze ciepłą masą, przyciskając do siebie kolejne warstwy. Wafle wstawimy do lodówki na ok. 30 min.W małym rondelku rozpuszczamy czekoladę ze śmietaną. Wafle kroimy, polewamy czekoladą i zdobimy orzechami.Smaczneg o!