Wykonanie
Ten jest jeszcze lepszy niż poprzedni! Gwarantuję Wam to! Niebo w gębie!! :) Nic więcej nie napiszę - musicie spróbować :)Potrzebujemy:- 1op
wafli,- 250g
masła (lub
margaryny),- 0,5szkl
mleka,- 1,5szkl
cukru,- 2 łyżeczki
cukru waniliowego,- 2 łyżki
kakao,- 1,5szkl
mleka w proszku,- garść
orzechów włoskich.
Mleko,
masło,
cukry i
kakao wrzucić do garnka i postawić na nie dużym ogniu aż do rozpuszczenia i połączenia się wszystkich składników.
Orzechy posiekać. Odłożyć dwa
wafle, a pozostałe pokruszyć (nie na wiór, niech zostaną większe kawałki). Garnek odstawić na chwilę z ognia i dodać
mleko w proszku - zmiksować. Dodać posiekane
orzechy i pokruszone
wafle - zmiksować. Masę wyłożyć na jeden pozostawiony
wafel i przykryć drugim. Odstawić do lodówki lub w chłodne miejsce do zastygnięcia.