Wykonanie
Jeeej, jak ja lubię
andruty, ale te domowe, robione przez mamę :) Mmmm, smak dzieciństwa :) A z
waflami jest związany jeszcze jeden smak - moczenie
wafli w
śmietanie wymieszanej z
cukrem! Mioodzio :) Dzisiaj polecam
andruty klasyczne ;)Potrzebujemy:- 1op
wafli,- 250g
masła (lub
margaryny),- 0,5szkl
mleka,- 1,5szkl
cukru,- 2 łyżeczki
cukru waniliowego,- 2 łyżki
kakao,- 1,5szkl
mleka w proszku.
Mleko,
masło,
cukry i
kakao wrzucić do garnka i postawić na nie dużym ogniu aż do rozpuszczenia i połączenia się wszystkich składników. Odstawić na chwilę z ognia i dodać
mleko w proszku - zmiksować.
Wafle przekładać masą, odstawić do lodówki lub w chłodne miejsce do zastygnięcia.