Wykonanie
środa, Maj 21, 2014, 22:42
Pyszna, lekka i do tego kremowa kanapka z
wędzonym łososiem, czerwonym
kawiorem i
serkiem philadelphia. Idealna na dobre rozpoczęcie dnia lub jako przekąska do pracy lub na zajęcia!Czasami zdarza się tak, że wychodząc rano z domu wracam do niego dopiero wieczorem. Wtedy, podczas popołudniowej przerwy mam ochotę na coś dobrego, co nie wymaga ode mnie podgrzewania i łatwo się przechowuje. Takim daniem są właśnie kanapki. Dziś prezentuje mój "lunch box", w którym znalazły się kromki
tostowego pieczywa z pysznym "nadzieniem" z
łososia,
kawioru i
serka śmietankowego. To jeden z moich ulubionych przepisów, wart wypróbowania! :)Przepis na 4 kanapki.Składniki:6 kromek
pieczywa tostowego1 opakowanie
serka philadelphia3 łyżeczki
kawioruokoło 6 cieniutkich płatów
wędzonego łososia3 łyżeczki
szczypiorkuPrzygotowanie:6 kromek rozłożyć na drewnianej desce.
Serek Philadephia podzielić na wszystkie kromki i równomiernie rozsmarować na powierzchni.Na trzy kromki położyć plastry
łososia. Na pozostałych
trzech rozsmarować po 1 łyżeczce
kawioru na każdej.
Łososia posypać
szczypiorkiem (1 łyżeczka
szczypiorku na kanapkę).Kromki z
łososiem i
szczypiorkiem przykryć kromką z
kawiorem, tak by "nadzienie" było w środku.Przekroić kanapki na trójkąty. Można zjeść od razu lub zapakować do pojemniczka.Gotowe!
Uwielbiam to skromne danie.
Wędzony łosoś idealnie łączy się z
serkiem Philadelphia, a zapakowanie go w
chleb tostowy to idealny sposób na zabranie go do pracy!