Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Przepyszne połączenie kremowej owsianki , gotowanej na
mleku z chrupiącymi, wyłuskanymi przeze mnie pestkami mojego ulubionego warzywa – dyni. Całości dopełnia
sok truskawkowy z
owocami, domowy , który robiłam w czerwcu. Piękne wspomnienie lata w
śniadaniowej formie.
Składniki:1 porcja1 szklanka
mleka4 łyżki
płatków owsianych1 łyżka mielonych
orzechów lub
migdałów1 łyżka pestek dyni6 łyżek
soku truskawkowego i
owoce z sokuPrzygotowanie:Owsiankę gotujemy na
mleku, aż spęcznieje.Gorącą przekładamy na talerz. Zalewamy
sokiem.Posypujemy pestkami. Dekorujemy
owocami.Podajemy.Powiązane notki:Soczysta owsianka ala grzaniecOwsianka
jabłkowa – z
sokiem – sycące śniadanieMannianka – owsianka z
kaszą manną i
syropemOwsianka z prażonymi
orzechami