Wykonanie
Owsianka przygotowana na
serku naturalnym . Połączona z
słodyczą dojrzałego
banana oraz
syropu z agaw y . Zaś jako dodatek wiórki
gorzkiej czekolady, a tym samym zdrowe i smaczne
migdały . Gęsta i kremowa, a dzięki temu, że 'nocna-lodówkowa' aromaty idealnie się połączyły i nadały jej jeszcze lepszego smaku. Takie śniadania mogłyby nie
mieć końca!
bananowo-czekoladowa owsianka na
serku naturalnym z
migdałami, oprószona
kakaobanana-chocolate overnight oatmeal with natural cream cheese and almonds, sprinkled with cocoa
Składniki:- 5-6 łyżek
płatków owsianych- mały dojrzały
banan- opcjonalnie łyżeczka
syropu klonowego/z agawy/miodu/itp./- 1/3 szklanki
mleka- 150g
serka naturalnego-
gorzka czekolada starta na wiórki-
migdały całe
Płatki owsiane zalać
mlekiem, opcjonalnie lekko osłodzić, dodać
serek i wymieszać. Następnie połączyć z rozgniecionym
bananem. Na sam koniec delikatnie wmieszać wiórki oraz
migdały. Wstawić na noc do lodówki. Przełożyć do miseczki (lub zrobić to od razu wieczorem) i gotowe. Smacznego!inspiracja ;)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Czas na powrót do codzienności. Święta jak zwykle minęły w szybkim tempie. Za to były pełne radości i chwil z bliskimi, najlepsze... Powrót wcale nie oznacza, że musi być gorzej, a wręcz przeciwnie - zróbmy tak by w codziennym życiu było nam równie dobrze. Miłego wtorku!