ßßß Cookit - przepis na 668. bananowa straciatella.

668. bananowa straciatella.

nazwa

Wykonanie

Owsianka przygotowana na serku naturalnym . Połączona z słodyczą dojrzałego banana oraz syropu z agaw y . Zaś jako dodatek wiórki gorzkiej czekolady, a tym samym zdrowe i smaczne migdały . Gęsta i kremowa, a dzięki temu, że 'nocna-lodówkowa' aromaty idealnie się połączyły i nadały jej jeszcze lepszego smaku. Takie śniadania mogłyby nie mieć końca!
bananowo-czekoladowa owsianka na serku naturalnym z migdałami, oprószona kakao
banana-chocolate overnight oatmeal with natural cream cheese and almonds, sprinkled with cocoa
Składniki:
- 5-6 łyżek płatków owsianych
- mały dojrzały banan
- opcjonalnie łyżeczka syropu klonowego/z agawy/miodu/itp./
- 1/3 szklanki mleka
- 150g serka naturalnego
- gorzka czekolada starta na wiórki
- migdały całe
Płatki owsiane zalać mlekiem, opcjonalnie lekko osłodzić, dodać serek i wymieszać. Następnie połączyć z rozgniecionym bananem. Na sam koniec delikatnie wmieszać wiórki oraz migdały. Wstawić na noc do lodówki. Przełożyć do miseczki (lub zrobić to od razu wieczorem) i gotowe. Smacznego!
inspiracja ;)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Czas na powrót do codzienności. Święta jak zwykle minęły w szybkim tempie. Za to były pełne radości i chwil z bliskimi, najlepsze... Powrót wcale nie oznacza, że musi być gorzej, a wręcz przeciwnie - zróbmy tak by w codziennym życiu było nam równie dobrze. Miłego wtorku!
Źródło:http://prettystrawberries.blogspot.com/2014/04/668-bananowa-straciatella.html