Francuskie rollsy na rukoli

Wykonanie

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×
Bardzo szybka obiadowa propozycja dla zabieganych. Sądzę, że nie da się zrobić szybszego obiadu, który byłby równie smaczny. Ser, szynka , chrupkie ciasto w pomidorach z czarnuszką komponują się idealnie. Jeśli planujecie niedzielne proszone śniadanie to ten przepis jest właśnie dla Was.
Składniki:
op. 275 g ciasta francuskiego
150 g startego żółtego sera np. gouda, edam
190 g – słoiczek – koncentratu pomidorowego
6 plasterków szynki
1 łyżka czarnuszki
rukola
Przygotowanie:
Piec nagrzewamy do 200 stopni. Z termoobiegiem. Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Ciasto rozkładamy na blasze, smarujemy pastą, obsypujemy serem, kroimy na 12 prostokątów, na każdym kładziemy po pół plastra szynki, obsypujemy czarnuszką i rolujemy, sklejając spody rurek.
Pieczemy do 15 minut, aż się zezłocą, po 10 powinny być gotowe.
Podajemy je na rukoli.
Smacznego!
Powiązane notki:
Ciasto francuskie z serem brie, szynką i czarnuszką
Ekspresowo : ciasto francuskie ze śliwkami i migdałami
Ekspresowe Śniadanie mistrzów : ciasto francuskie i pancakes bananowe
Ciasto francuskie z oscypkiem, brzoskwinią i żurawiną
Mini pizze – pizzerinki z parowanym kurczakiem i brukselką
Źródło:http://ania-gotuje.blog.pl/2013/04/11/francuskie-rollsy-na-rukoli