ßßß Cookit - przepis na Ciasto francuskie z oscypkiem, brzoskwinią i żurawiną

Ciasto francuskie z oscypkiem, brzoskwinią i żurawiną

nazwa

Wykonanie

1 Flares Twitter 0 Facebook 1 1 1 1 Flares ×
Dziś przygotowałam coś słodko – wytrawnego, upiekłam ciasto francuskie ze słonym oscypkiem, którego przekornie doprawiłam brzoskwiniami w syropie, a do nich tradycyjnie dodałam odrobinę suszonej żurawiny. Efekt ? Pyszne chrupiące śniadanie na pyszny początek dnia, które świetnie sprawdzi się też jako karnawałowa przekąska!
Składniki:
op. 275 g ciasta francuskiego
4 połówki brzoskwiń z syropu
15 plasterków oscypka lub wędzonego sera
suszona żurawina
Przygotowanie:
Piec nastawiamy na 220 stopni z termoobiegiem.
Ciasto kroimy na 5 rzędów, każdy dzielimy na trzy części. Nakłuwamy w kilku miejscach widelcem. Układamy po plasterku oscypka i pokrojone w plasterki brzoskwinie, po 2-3 kawałki na porcję. Układamy na papierze do pieczenia.
Pieczemy 10 minut!
Smacznego!
Szybko i smacznie:) udanej soboty.
U nas dziś kolęda. Czekamy nadal na duszpasterza, jestem bardzo ciekawa co powie, tym bardziej , że miał być o 9 a już prawie 11:) no cóż , szczęśliwi czasu nie liczą.
Powiązane notki:
Ciasto francuskie z serem brie, szynką i czarnuszką
Ekspresowo : ciasto francuskie ze śliwkami i migdałami
Ekspresowe Śniadanie mistrzów : ciasto francuskie i pancakes bananowe
Grillowane Naleśniki z oscypkiem, przepyszne zakopiańskie wspomnienie
Proste ciasto Świąteczne z jabłkami i kruszonką, szybki przepis
Źródło:http://ania-gotuje.blog.pl/2013/01/12/ciasto-francuskie-z-oscypkiem-brzoskwinia-i-zurawina