Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Na miły poranek proponuję przygotować własną pastę do
chleba. Ciekawa alternatywa dla gotowych sklepowych smarowideł. Składniki i wykonanie są proste,a efekt imponujący. A dodatek
czosnku i
pietruszki pomoże uchronić się nam przed zbliżającym się sezonem przeziębień i grypy.
Składniki:250 g
twarożku np. chudego100 g/ ml
jogurtu naturalnego1 łyżeczka mieszanki włoskiej stąd1 łyżeczka
bazylii1 spora łyżka posiekanej
natki pietruszki1 duży ząbek
czosnkusól,
pieprz do smaku (u mnie 1/4 łyżeczki
soli i szczypta
pieprzu)
czarnuszka i
papryka do dekoracji ( opcjonalnie, może być też
ogórek lub inne ulubione warzywo)
Twarożek zmiksować lub utrzeć (widelcem) z
jogurtem, dodać
zioła, doprawić
solą i
pieprzem.Układać na ulubionym
chlebie, ja mam jeszcze upieczony wczoraj
chleb sodowy.Dekorować wg własnego pomysłu.SmacznegoJak łatwo można dbać o swoje zdrowie : ) a jakie to przy okazji przyjemne ! : )
ja zdjadłam do tego
kolbę kukurydzy z
masłem i
solątrochę podgryzłam zanim zrobiłam zdjęciezSmacznegoAniaPowiązane notki:
Sos czosnkowy z
ziołamiSzybki, zdrowy i pyszny ” irlandzki”
chleb sodowyPełnoziarniste naleśniki z musem z dyniZupa grochowa z
boczkiem i przepis na rosół