Wykonanie
Takie masełko to fajny dodatek zarówno na wielkie imprezy, a także jako dodatek do
mięs, np do befsztyka, jak i na codzień jako zdrowe smarowidełko do kanapki. Dodatek
natki pietruszki troszkę neutralizuje zapach
czosnku. Polecam bo szybko można je przygotować, no i przede wszystkim wiemy co zawiera, nie ma w nim żadnych konserwantów , może krótszy ma tylko czas przydatności ale u nas długo nie "gości:, schodzi na bieżąco. Zawsze można też takie masełko zamrozić.Składniki:- 2-3 ząbki
czosnku- 125g
masła- ok.1/2-1 łyżeczki
natki pietruszki- 1-2 szczypty
soliCzosnek zmiażdżyć , dodać
sól, miękkie
masło i
natkę pietruszki. Wszystko rozdusić łyżeczką i dokładnie wymieszać.
Na papier do pieczenia lub folię spożywczą wyłożyć całe
masło i uformować wałeczek dokładnie zawijając. Formujemy rulon. schładzamy w lodówce lub w zamrażarce. Przed podaniem wyjmujemy i kroimy w plastry.
Można w ten sam sposób przygotować
masło ziołowe, dodając swoje ulubione
zioła.
Smacznego :-)