ßßß Cookit - przepis na Pancakes jabłkowe z miodem i twarożkiem

Pancakes jabłkowe z miodem i twarożkiem

nazwa

Wykonanie

2 Flares Twitter 0 Facebook 2 2 2 2 Flares ×
Wczorajsza wyprawa na częstochowskie dożynki zaowocowała zapasami miodu, chleba i owoców. Nie ma to jak polskie miody. Największym odkryciem okazał się biało-kremowy miód rzepakowy, serdecznie polecam, ma ciekawy delikatny lekko kwiatowy smak. Pomaga na kłopoty z trawieniem i z układem krążenia!
efekty oceńcie sami
Ciasto jak na Pankcakes z dwóch szklanek tekst linku
dodatki:
starte duże jabłko
cynamon
100g serka 0%
100g jogurtu 0 %
siemię lniane
miód kika łyżek – ile kto lubi
Ciasto przygotować wg przepisu. Składniki wymieszać i odstawić na 15 minut. Po tym czasie zetrzeć jabłko i dodać do ciasta razem z cynamonem ( 1/2 łyżeczki). Smażyć na tłuszczu lub bez( u mnie bez, na teflonie, lubię ten efekt bo są ładnie przypieczone : ). Serek wymieszać z jogurtem( można dosłodzić miodem). Gotowe Pancakes układać w piramidki, które co 2 placki smarujemy miodem. Wierzch polewamy sosem serkowym, dekorujemy siemieniem i cynamonem oraz oczywiście miodem! PYYYYCHA !
i
Smacznego!
Powiązane notki:
Pancakes z bananem i daktylami
Pancakes z dwóch szklanek
Źródło:http://ania-gotuje.blog.pl/2012/09/03/pancakes-jablkowe-z-miodem-i-twarozkiem