Wykonanie
Naleśniki bez
jajek i
krowiego mleka. Niemożliwe? Oczywiśćie, że możliwe! ;)Pancakes without eggs and cow’s milk. Impossible? Possible, of course! ;)Składniki (na 12-13 naleśników o średnicy ok 20cm):500ml
niesłodzonego mleka sojowego3dl
mąki (150g)0,5 łyżeczki
mąki ziemniaczanej1 łyżka
olejuolej do smażenia (jeśli nie masz nieprzywierającej patelni)zmiksuj ze sobą
mleko,
mąkę,
mąkę ziemniaczaną i 1 łyżkę
olejupostaw patelnię na średnim ogniugdy się rozgrzeje, wlej porcję ciasta i równo rozprowadźsmaż przez ok 1 minutę (aż wierzch naleśnika będzie suchy)używając
łopatki przerzuć go na drugą stronę i smaż przez ok 0,5 minuty, następnie przełóż na talerzpowtarzaj punkty 3-5 aż skończy Ci się ciastoSmacznego! :)…Ingredients (for 12-13, 20cm pancakes):500ml soy milk (unsweetened)3dl
flour0,5 tsp potato
flour1 tbsp oiloil for frying (if you don’t have non-stick pan)Blend together soy milk,
flour, potato
flour and 1 tbsp of oilPut a pan on medium gasWhen it’s hot,
pour portion of dough on it and, by turning it around, spread dough all over bottom of the panFry for about 1 minute (until top of the pancake is dry)Using kitchen spatula, turn the pancake over, fry for about 0,5 minute,
than tranfser it to a
plateRepeat points 3-5 until you’re out of doughBon appetit! :)