ßßß Cookit - przepis na chia + mleko migdałowe + wiórki kokosowe + maliny + wanilia

chia + mleko migdałowe + wiórki kokosowe + maliny + wanilia

nazwa

Wykonanie

Waniliowy pudding chia migdałowy z malinami
Przede wszystkim są tzw. super żywnością (czyli charakteryzujące się dużą zawartością cennych dla organizmu składników) oraz zwiększają gęstość i nadają konsystencję koktajlom. Dzięki swojej właściwości absorpcji płynów, odpowiednio wcześniej namoczone i dodane do koktajlu uwalniają wodę stopniowo w organizmie przedłużając poziom i stopień nawilżenia.
Smak nasion CHIA jest w sumie żaden, smakują tym płynem, którym zostały wcześniej namoczone (9-cio krotnie zwiększają bowiem swoją objętość w płynie w ciągu kilkunastu-kilkudziesięciu minut). Jeśli namoczysz je więc w wodzie, nie będą miały smaku, jedynie galaretowata konsystencję, jeśli w soku owocowym smakować będą owocowo, a jeśli np. w mleku roślinnym to tymże mlekiem, proste. Nasiona szałwii hiszpańskiej nie zmieniają więc smaku zielonych koktajli, jeśli dodasz je bez namaczania to po kilkunastu minutach wchłoną płyn koktajlu i go mocno zagęszczą.
więcej o nasionach CHIA: https://www.facebook.com/notes/zielone-koktajle/nasiona-chia/633581440122021
100% wyciskany w ofercie sok TUTAJ :
Super oferta na mleko roślinne:
super oferta na włoską naturalną wodę VOOS i walijską wodę Ty NANT:
przepisy na lody owocowe i nie tylko:
Co miksuje najlepsze zielone koktajle?
Jaki mikser lub blender wybrać?
dołącz do naszej akcji na Facebooku:
Widzieliście już super GOTOWE mrożone smoothie?
oferta dzbanek filtrujący do wody:
oferta na mleko bez LAKTOZY:
przepisy na smoothie :
Bakalie w ofercie TUTAJ:
rozsmakuj się w pomidorach :
Źródło:http://zielonekoktajle.blogspot.com/2015/08/chia-mleko-migdaowe-wiorki-kokosowe.html