ßßß
Składniki (3 solidne porcje):300 g makaronu świderki (pełnoziarnistego)250 g półtłustego twarogu2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego300 g truskawek1 łyżeczka cukru waniliowego2 łyżki cukruMakaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.Truskawki opłucz, pourywaj szypułki i zmiksuj z 1 łyżką cukru.Twaróg wymieszaj z jogurtem, pozostałym cukrem i cukrem waniliowym (mam zagwozdkę – jak to inaczej ująć, aby uniknąć tego powtórzenia?).Na talerz wyłóż porcję makaronu, twarogu i polej sosem truskawkowym. Smacznego!
Młode mamy z pewnością się ucieszą, że taki obiad mogą podać niemowlęciu, które ukończyło 10. miesiąc życia (pod warunkiem, że nie ma alergii na truskawki i białko mleka krowiego).Related PostsKnedle z truskawkami i sosem truskawkowo-jogurtowymNaleśniki z serem i sosem jagodowymPełnoziarniste naleśniki z serem i różowymi winogronamiLeniwe pierogi z truskawkami i jogurtemZapiekane łazanki z serem (na sposób „mac Ό cheese”)